barszcz

Barszcz – potrawa wigilijna

Barszcz na wigilijnym stole, jest potrawą tak samo popularną jak karp. Tym bardziej, że daje ogromne pole do popisu, na tysiąc sposób można go przygotować, będzie smakował zarówno dzieciom, jak też dorosłym. Sam barszcz, jest zupą, tworzoną od kilku stuleci w naszym kraju. Na dodatek symbolem świąt bożego narodzenia, jest barszcz czerwony z uszkami.

Jest to pyszna potrawa, uszka mogą być na różny sposób przygotowane, z farszem z pieczarek, bądź innego produktu, który doskonale będzie komponował się z tym co na stole. Sam barszcz przygotowuje się z czerwonych buraków oczywiście, na podstawie przypraw oraz innych warzyw. Tylko w ten sposób, odpowiednio go doprawiając i przyprawiając, można uzyskać ten charakterystyczny smak. Barszcz z uszkami, można na dodatek, jeść z ziemniakami, albo pasztecikami. Dobrze gdy barszcz czerwony jest równie smaczny, jak estetycznie podany. W Święta Bożego narodzenia odgrywa to niebagatelną rolę. Warto więc, przyłożyć się do ładnego wyglądu całego stołu z 12 potrawami.

Zdjęcie do artykułu znalezione na stronie Allrecipes.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *